#ostaniodgovoran2020-09-18T10:56:06+02:00

Kuhaj s Cekinom i čuvaj zdravlje

U tzv. “novo normalno” dobu živimo već nekoliko mjeseci, a u promijenjenim okolnostima jedna je stvar ipak ostala ista –  život teče dalje, i kroz želudac! 🙂

Svih ovih godina, kvaliteta je beskompromisni standard koji se ne mijenja, ni u današnjim okolnostima koje su promijenile naše živote, kada je postalo još važnije kupovati proizvode s hrvatskim potpisom. Osim što se time izravno utječe na očuvanje radnih mjesta i razvoj hrvatskog gospodarstva, okretanje domaćoj proizvodnji jamči kratak i izravan put od polja do stola, a time i očuvanje kvalitete i svježine namirnica.

Izbor pravih namirnica koje sadrže visokovrijedne bjelančevine i esencijalne kiseline, neophodne za pravilan rad organizma i očuvanje zdravlja, također je neizmjerno bitan. Jedna od takvih namirnica je svježa GMO free piletina Cekin, potpuno domaći proizvod vrhunske kvalitete.

Asortiman svježih pilećih proizvoda Cekin prvi je certificirani hrvatski proizvod bez genetski modificiranih organizama (GMO free). To znači da su Cekin pilići prirodno uzgojeni na hrvatskim farmama i hranjeni isključivo prirodnim žitaricama bez genetskih intervencija.

Cekinovi proizvodi koji sadrže isključivo prirodne sirovine, u roku od maksimalno 24 sata stižu na police trgovina diljem zemlje. Zaokruženi i strogo kontrolirani proizvodni ciklus „od polja do stola“, kakav se primjenjuje u cjelokupnoj Grupi Vindija, započinje uzgojem žitarica za proizvodnju stočne hrane i nastavlja se prirodnim uzgojem peradi te obradom piletine u najsuvremenijim uvjetima. Pilići se na farmi uzgajaju u funkcionalnim objektima, koji im osiguravaju najpovoljnije mikroklimatske uvjete s dovoljno svježeg zraka, čiste vode te prostora za kretanje.

Takva integrirana peradarska proizvodnja jamči kontrolu svih faza i procesa proizvodnje pa na stolove u domaćinstvima dolazi samo najbolja i najzdravija domaća piletina, vrhunske Kvalitete Vindija.

Osim biranja samo najboljih namirnica za sebe i svoju obitelj, u novonastalim okolnostima, ne smijemo zaboraviti na sve blagodati aktivnog života i tjelovježbe. Redovito vježbanje ima niz prednosti za zdravlje organizma – od zdravstvenih do onih vezanih za snižavanje stresa. Vindija je zbog toga već nekoliko godina zaredom partner Mariju Mlinariću, poznatom kondicijskom treneru u online projektu “Zdrav život postaje navika” kojim se ljude motivira da pravilnom prehranom i redovitom tjelovježbom postignu dobru tjelesnu formu kojom će zaštiti svoje zdravlje.

Sweet Chilli-Glazed Chicken breasts with homemade Tagliatelle 😎 #chicken #chickenlover #healthyfood #chickenrecipes #cekin #gmofree #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Sweet chilli glazirana pileća prsa iz pećnice na pikantnim, domaćim, trobojnim tagliatellama 
Sastojci:
Za 4 osobe:
1 veća Cekin pileća prsa s kožom (oko 500 g)
3 jušne žlice kečapa
3 jušne žlice sweet chilli umaka
Par prstoveta dimljene mljevene crvene paprike
Sol, papar
Češnjak u prahu
Chilli u mlincu
Maslinovo ulje
Grančica svježeg ružmarina 
Za zelenu paštu:​
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g smrznutog špinata
Za običnu paštu:
200 g oštrog brašna
2 jaja
Za narančastu pastu:
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g pesta od sušene rajčice
Pola čajne žličice koncentrata rajčice
100 g maslaca 'z bregov
1 crvena svježa chilli paprika

Priprema:
Najmanje 12 sati prije pripreme, prsa pospite solju, paprom, svježe mljevenim chilliem, češnjakom u prahu i dimljenom mljevenom paprikom. Začine snažno utrljajte u meso. Na kraju nakapajte maslinovim uljem. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku neka se marinira. Kečap, sweet chilli umak i malo maslinova ulja dobro promiješajte. Prsa povežite kuharskom špagom i pod nju umetnite ružmarin. Stavite u zagrijanu pečnicu na 190 C i pecite prvo 10 minuta nakon čega izvadite i premažite glazurom uz pomoć silikonskog kista. Vratite u pečnicu pa pecite još 10 minuta. Opet glazirajte. Ponovite postupak još 2 puta. 
Za tagliatelle od zadanih sastojaka umijesite tijesta. Svako posebno. Tijesta ne smiju biti ni pretvrda ni premeka. Omotajte ih prozirnom folijom i pustite da odmaraju u hladnjaku oko pola sata. Zatim razvaljajte mašinom za tjesteninu i ručno narežite tagliatele širne cca 2 cm. Skuhajte u puno slane vode. Dok se tjestenina kuha, na maslacu popržite papričicu narezanu na vrlo tanke šnitice. Time prelijte vruću ocijeđenu tijesteninu i dobro promiješajte. Piletini tik prije posluživanja uklonite špagu.

Sweet Chilli-Glazed Chicken breasts with homemade Tagliatelle 😎 #chicken #chickenlover #healthyfood #chickenrecipes #cekin #gmofree #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Sweet chilli glazirana pileća prsa iz pećnice na pikantnim, domaćim, trobojnim tagliatellama
Sastojci:
Za 4 osobe:
1 veća Cekin pileća prsa s kožom (oko 500 g)
3 jušne žlice kečapa
3 jušne žlice sweet chilli umaka
Par prstoveta dimljene mljevene crvene paprike
Sol, papar
Češnjak u prahu
Chilli u mlincu
Maslinovo ulje
Grančica svježeg ružmarina
Za zelenu paštu:​
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g smrznutog špinata
Za običnu paštu:
200 g oštrog brašna
2 jaja
Za narančastu pastu:
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g pesta od sušene rajčice
Pola čajne žličice koncentrata rajčice
100 g maslaca 'z bregov
1 crvena svježa chilli paprika

Priprema:
Najmanje 12 sati prije pripreme, prsa pospite solju, paprom, svježe mljevenim chilliem, češnjakom u prahu i dimljenom mljevenom paprikom. Začine snažno utrljajte u meso. Na kraju nakapajte maslinovim uljem. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku neka se marinira. Kečap, sweet chilli umak i malo maslinova ulja dobro promiješajte. Prsa povežite kuharskom špagom i pod nju umetnite ružmarin. Stavite u zagrijanu pečnicu na 190 C i pecite prvo 10 minuta nakon čega izvadite i premažite glazurom uz pomoć silikonskog kista. Vratite u pečnicu pa pecite još 10 minuta. Opet glazirajte. Ponovite postupak još 2 puta.
Za tagliatelle od zadanih sastojaka umijesite tijesta. Svako posebno. Tijesta ne smiju biti ni pretvrda ni premeka. Omotajte ih prozirnom folijom i pustite da odmaraju u hladnjaku oko pola sata. Zatim razvaljajte mašinom za tjesteninu i ručno narežite tagliatele širne cca 2 cm. Skuhajte u puno slane vode. Dok se tjestenina kuha, na maslacu popržite papričicu narezanu na vrlo tanke šnitice. Time prelijte vruću ocijeđenu tijesteninu i dobro promiješajte. Piletini tik prije posluživanja uklonite špagu.
...

105 1
Pulled chicken with avocado and beet and red beans salad👌🏼 #cekinpiletina
#gmofree #domaćapiletina #proteinrich #pulledchicken #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree 
Cekin filete pilećih prsiju stavite kuhati u nježno osoljenu vodu zajedno sa malo mrkvice, peršin lista, češnjem češnjaka i šniticom luka. Poklopite i na vrlo laganoj vatri kuhajte najmanje sat vremena. Izvadite ih pa kad se samo malo ohlade mišična vlakna jednostavno “natrgajte”. Nježno nakapajte maslinovim uljem. Svježu ciklu ogulite, narežite na kockice pa stavite u blender i usitnite. Začinite s malo limunovog soka, maslinovim uljem, solju i paprom pa dodajte zrna crvenog kuhanog graha i samo popola prerezane cherry rajčice.
Mekani, zreli avocado izvadite iz kore, uklonite košticu i narežite na tanke šnitice. Osolite i nakapajte limunom, pospite sjemenkama crnog sezama i nakapajte maslinovim uljem. Uz sve odlično pašu klice češnjaka i mladi listovi cikle.

Pulled chicken with avocado and beet and red beans salad👌🏼 #cekinpiletina
#gmofree #domaćapiletina #proteinrich #pulledchicken #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Cekin filete pilećih prsiju stavite kuhati u nježno osoljenu vodu zajedno sa malo mrkvice, peršin lista, češnjem češnjaka i šniticom luka. Poklopite i na vrlo laganoj vatri kuhajte najmanje sat vremena. Izvadite ih pa kad se samo malo ohlade mišična vlakna jednostavno “natrgajte”. Nježno nakapajte maslinovim uljem. Svježu ciklu ogulite, narežite na kockice pa stavite u blender i usitnite. Začinite s malo limunovog soka, maslinovim uljem, solju i paprom pa dodajte zrna crvenog kuhanog graha i samo popola prerezane cherry rajčice.
Mekani, zreli avocado izvadite iz kore, uklonite košticu i narežite na tanke šnitice. Osolite i nakapajte limunom, pospite sjemenkama crnog sezama i nakapajte maslinovim uljem. Uz sve odlično pašu klice češnjaka i mladi listovi cikle.
...

73 1
Pileći curry, ideja za sutrašnji ručak!  #ostanidoma #cookingtime #familylunch #cekin #gmofree #domacejedomace #vindija #chickenmeat #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pileći curry
(za 4 osobe)
Sastojci:
800 g pilećeg rasjeka Cekin
2 žlice currya u prahu
1 čajna žlica soli
1 žlica sezamovog ulja
100 g usitnjenog luka
4 žlice ulja
Sok od pola limuna
1 dl kokosovog mlijeka
Sol/papar
Malo usitnjenog svježeg korijandera 
Priprema:
Meso natrljajte sa soli I curry prahom te prelijte s sezamovim uljem. Stavite u hladnjak neka se začini upiju (najbolje preko noči). Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana I zatim ga odložite sa strane. Na istoj masnoći popržite luk da postane staklast I zatim ga prelijte s kokosovim mlijekom I 1 dl vode. U to položite popečenu piletinu I poklopljeno kuhajte 20-tak minuta. Povremeno protresite. Ukoliko se umak previše zgusne slobodno dolijte malo vode. Dosolite I popaprite ako treba I prije posluživanja pospite korijanderom.

Pileći curry, ideja za sutrašnji ručak! #ostanidoma #cookingtime #familylunch #cekin #gmofree #domacejedomace #vindija #chickenmeat #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pileći curry
(za 4 osobe)
Sastojci:
800 g pilećeg rasjeka Cekin
2 žlice currya u prahu
1 čajna žlica soli
1 žlica sezamovog ulja
100 g usitnjenog luka
4 žlice ulja
Sok od pola limuna
1 dl kokosovog mlijeka
Sol/papar
Malo usitnjenog svježeg korijandera
Priprema:
Meso natrljajte sa soli I curry prahom te prelijte s sezamovim uljem. Stavite u hladnjak neka se začini upiju (najbolje preko noči). Na zagrijanom ulju popecite meso sa svih strana I zatim ga odložite sa strane. Na istoj masnoći popržite luk da postane staklast I zatim ga prelijte s kokosovim mlijekom I 1 dl vode. U to položite popečenu piletinu I poklopljeno kuhajte 20-tak minuta. Povremeno protresite. Ukoliko se umak previše zgusne slobodno dolijte malo vode. Dosolite I popaprite ako treba I prije posluživanja pospite korijanderom.
...

73 1
Nije ponedjeljak, ali od danas samo dijetno 😉 #detox #postholiday #ciscenjeorganizma #ostanidoma #vindija #cekin #cekinostanidoma 
Cekin pileća rolada s brokulom I Caprofreshom
Sastojci:
Cekin file od pilećih prsiju
Caprofresh, svježi sir od kozjeg mlijeka
Maslac 'z bregov
Brokula – samo cvietovi bez stabiljke
Jaja
Tost – sitno ga nasjeckajte
Sol, papar, češnjak u prahu 
Priprema:
Upalite pećnicu neka se ugrije na 170 C. U pećnicu odmah stavite grijati I dublju vatrostalnu, keramičku ili staklenu posudu u kojoj ćete peći rolade.
Oštrim nožem rastvorite pileći file najviše što možete. Da površina bude što veća. Tako će rolada biti kompaktnija I urednija. Rastvoreni file osolite, popaprite I nježno pospite češnjakom u prahu. Batom za meso file potucite na otprilike jednaku debljinu (što je tanje moguće). Cvjetove brokule par minuta izblanširajte u osoljenoj vodi. Zatim ih naglo ohladite u hladnoj vodi I dobro ocijedite. Jajima odvojite žutanjke od bjelanjaka. Dio bjelanjaka dodajte brokuli. Caprofresh začinite po vlastitom ukusu I dodajte mu drugi dio bjelanjka. Na početak  odreska stavite brokulu I sir pa pokušajte sve što čvršće I urednije zarolati. Krajeve rolade pričvrstite čačkalicama. Roladu potoStavite u pečnicu I uz povremeno okretanje pecite dvadesetak minuta. Ovisno o debljini rolade.

Nije ponedjeljak, ali od danas samo dijetno 😉 #detox #postholiday #ciscenjeorganizma #ostanidoma #vindija #cekin #cekinostanidoma
Cekin pileća rolada s brokulom I Caprofreshom
Sastojci:
Cekin file od pilećih prsiju
Caprofresh, svježi sir od kozjeg mlijeka
Maslac 'z bregov
Brokula – samo cvietovi bez stabiljke
Jaja
Tost – sitno ga nasjeckajte
Sol, papar, češnjak u prahu
Priprema:
Upalite pećnicu neka se ugrije na 170 C. U pećnicu odmah stavite grijati I dublju vatrostalnu, keramičku ili staklenu posudu u kojoj ćete peći rolade.
Oštrim nožem rastvorite pileći file najviše što možete. Da površina bude što veća. Tako će rolada biti kompaktnija I urednija. Rastvoreni file osolite, popaprite I nježno pospite češnjakom u prahu. Batom za meso file potucite na otprilike jednaku debljinu (što je tanje moguće). Cvjetove brokule par minuta izblanširajte u osoljenoj vodi. Zatim ih naglo ohladite u hladnoj vodi I dobro ocijedite. Jajima odvojite žutanjke od bjelanjaka. Dio bjelanjaka dodajte brokuli. Caprofresh začinite po vlastitom ukusu I dodajte mu drugi dio bjelanjka. Na početak odreska stavite brokulu I sir pa pokušajte sve što čvršće I urednije zarolati. Krajeve rolade pričvrstite čačkalicama. Roladu potoStavite u pečnicu I uz povremeno okretanje pecite dvadesetak minuta. Ovisno o debljini rolade.
...

86 1
Fina detox pileća juhica s komoračem i brokulom uvijek prija🍲👌 #ostanidoma #cekin #gmofree #kvalitetavindija #vindija #cekinostanidoma 
Sastojci (za 4 osobe): 800 g Cekin pilećeg zabatka
200 g mrkve
300 g cvjetače
200 g komorača
4 žlice maslinovog ulja
1 mali luk
1 peršin korijen s lišćem
Sol, papar u zrnu
Svježe mljeveni chilli 
2 češnja češnjaka 
Priprema:
Očistite, ogulite i operite svo povrće. Brokuli razdvojite cvjetove i odrežite stabiljku ali je sačuvajte za temeljac. Peršin lišće također odvojite i nasjeckajte kao i listove komorača. Sjeckano lišće iskoristite kod posluživanja. Zabatak filetirajte tj. uklonite kožu, kost i zglob. Čisto meso narežite na kockice a ostatak stavite u lonac sa 3 litre vode, mrkvom, glavicom luka, peršin korijenom, češnjakom, paprom u zrnu i soli. Pustite da zavrije pa potom vatru smanjite na najslabije. Tokom kuhanja oberite svu pjenu koja se stvara po površini juhe. Tako će Vam juha ostati bistra. Kuhajte najmanje sat vremena. Kad je gotova, procijedite je. Mrkvu narežite na kockice pa vratite u procijeđenu juhu zajedno sa cvjetovima brokule. Vratite ponovo na slabu vatru. U tavici zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite komorač narezan na tanke rezance. Nakon par minuta dodajte i kockice filea zabatka. Osolite i pospite svježe mljevenim čilijem. Pirjajte sve zajedno da komorač malo omekša. Zatim sav sadržaj iz tave preselite u lonac sa temeljcem. Kuhajte još par minuta pa poslužite vruće, posuto sjeckanim biljem.

Fina detox pileća juhica s komoračem i brokulom uvijek prija🍲👌 #ostanidoma #cekin #gmofree #kvalitetavindija #vindija #cekinostanidoma
Sastojci (za 4 osobe): 800 g Cekin pilećeg zabatka
200 g mrkve
300 g cvjetače
200 g komorača
4 žlice maslinovog ulja
1 mali luk
1 peršin korijen s lišćem
Sol, papar u zrnu
Svježe mljeveni chilli
2 češnja češnjaka
Priprema:
Očistite, ogulite i operite svo povrće. Brokuli razdvojite cvjetove i odrežite stabiljku ali je sačuvajte za temeljac. Peršin lišće također odvojite i nasjeckajte kao i listove komorača. Sjeckano lišće iskoristite kod posluživanja. Zabatak filetirajte tj. uklonite kožu, kost i zglob. Čisto meso narežite na kockice a ostatak stavite u lonac sa 3 litre vode, mrkvom, glavicom luka, peršin korijenom, češnjakom, paprom u zrnu i soli. Pustite da zavrije pa potom vatru smanjite na najslabije. Tokom kuhanja oberite svu pjenu koja se stvara po površini juhe. Tako će Vam juha ostati bistra. Kuhajte najmanje sat vremena. Kad je gotova, procijedite je. Mrkvu narežite na kockice pa vratite u procijeđenu juhu zajedno sa cvjetovima brokule. Vratite ponovo na slabu vatru. U tavici zagrijte maslinovo ulje pa na njemu pržite komorač narezan na tanke rezance. Nakon par minuta dodajte i kockice filea zabatka. Osolite i pospite svježe mljevenim čilijem. Pirjajte sve zajedno da komorač malo omekša. Zatim sav sadržaj iz tave preselite u lonac sa temeljcem. Kuhajte još par minuta pa poslužite vruće, posuto sjeckanim biljem.
...

77 2
[Dani ljubavi!] Iako se zove praznik ljubavi, ipak ne ide na prazan želudac! Cekin GMO-free piletina zna kako “skuhati" simpatiju!
🍗 💝 #cekinpiletina  #gmofree #valentinovo #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

[Dani ljubavi!] Iako se zove praznik ljubavi, ipak ne ide na prazan želudac! Cekin GMO-free piletina zna kako “skuhati" simpatiju!
🍗 💝 #cekinpiletina #gmofree #valentinovo #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
...

53 2
Delicious Sunday lunch recipe!
#vindija #lunchtime #chickenrecipe #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

CHICKEN FILLET IN PUFF PASTRY
Ingredients / 2 persons 
2 pieces 	Cekin chicken fillet
4 	thin slices prosciutto
4 tablespoons 'z bregov fresh cheese
1 tablespoon	walnuts
salt and pepper
250 g	puff pastry
1 tablespoon	'z bregov butter

Preparation / 45 minutes
Salt the chicken and fry in a pan with a little oil, for five minutes on both sides. Put aside on a warm place. 
Mix the cottage cheese with walnuts and add a bit salt and pepper.
Roll out the pastry thinly and divide into two parts.
In the middle of each pastry put a fillet piece, then half of the cheese mixture on top of it and cover with two slices of prosciutto.
Wrap the pastry so air does not enter.
Bake in preheated oven at 200ºC for about 10-15 minutes until the dough turns nice golden brown.

Serving suggeston 
Serve with a side dish of cooked vegetables and with fresh salad. 
PILEĆI FILE U LISNATOM TIJESTU
Sastojci/ 2 osobe
2 kom pilećeg filea Cekin
4 tanke ploške pršuta
4 žlice svježeg sira 'z bregov
1 žlica  oraha
malo soli i papra
250 g lisnatog tijesta
1 žlica maslaca 'z bregov

Priprema/ 45 min
Piletinu osolite i popecite u tavi na malo ulja, s obje strane po pet minuta. Odložite na toplo. Svježi sir pomiješajte s orasima, malo soli i papra.Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite na dva dijela.U sredinu svakog tijesta stavite file, na njega popola smjese od sira i prekrijte s po dvije ploške pršuta.Umotajte u lisnato tijesto tako da ne ulazi zrak.Pecite još u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 10-15 minuta dok se tijesto zarumeni.

Delicious Sunday lunch recipe!
#vindija #lunchtime #chickenrecipe #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

CHICKEN FILLET IN PUFF PASTRY
Ingredients / 2 persons
2 pieces Cekin chicken fillet
4 thin slices prosciutto
4 tablespoons 'z bregov fresh cheese
1 tablespoon walnuts
salt and pepper
250 g puff pastry
1 tablespoon 'z bregov butter

Preparation / 45 minutes
Salt the chicken and fry in a pan with a little oil, for five minutes on both sides. Put aside on a warm place.
Mix the cottage cheese with walnuts and add a bit salt and pepper.
Roll out the pastry thinly and divide into two parts.
In the middle of each pastry put a fillet piece, then half of the cheese mixture on top of it and cover with two slices of prosciutto.
Wrap the pastry so air does not enter.
Bake in preheated oven at 200ºC for about 10-15 minutes until the dough turns nice golden brown.

Serving suggeston
Serve with a side dish of cooked vegetables and with fresh salad.
PILEĆI FILE U LISNATOM TIJESTU
Sastojci/ 2 osobe
2 kom pilećeg filea Cekin
4 tanke ploške pršuta
4 žlice svježeg sira 'z bregov
1 žlica  oraha
malo soli i papra
250 g lisnatog tijesta
1 žlica maslaca 'z bregov

Priprema/ 45 min
Piletinu osolite i popecite u tavi na malo ulja, s obje strane po pet minuta. Odložite na toplo. Svježi sir pomiješajte s orasima, malo soli i papra.Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite na dva dijela.U sredinu svakog tijesta stavite file, na njega popola smjese od sira i prekrijte s po dvije ploške pršuta.Umotajte u lisnato tijesto tako da ne ulazi zrak.Pecite još u pećnici zagrijanoj na 200ºC oko 10-15 minuta dok se tijesto zarumeni.
...

65 0
Dear Guys, Girls love Food. Sincerely, put your apron on and learn to cook 😁 #lunchtime #chickenrecipe #piletina #recept #cekin #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Sastojci / 4 osobe
4  pileća filea Cekin
3 žlice brašna
3 žlice maslinova ulja
200 g kukuruza šećerca
2 dl kiselog vrhnja 'z bregov
2 dl vode
1/2 žlice vlasca
1/2 žlice bosiljka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žličica curryja
sol i papar

Priprema / 30 min

Pileće meso izrežite na rezance debljine oko 1 cm te začinite solju i paprom. Zatim piletinu uvaljajte u brašno.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu dobro popržite meso sa svih strana. Dodajte sve začine i promiješajte.
U tako pripremljeno meso dodajte vodu i kukuruz.
Na kraju u jelo dodajte vrhnje i uz miješanje ostavite da se kuha oko 5 minuta.

Dear Guys, Girls love Food. Sincerely, put your apron on and learn to cook 😁 #lunchtime #chickenrecipe #piletina #recept #cekin #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Sastojci / 4 osobe
4  pileća filea Cekin
3 žlice brašna
3 žlice maslinova ulja
200 g kukuruza šećerca
2 dl kiselog vrhnja 'z bregov
2 dl vode
1/2 žlice vlasca
1/2 žlice bosiljka
1 žličica nasjeckanog peršina
1 žličica curryja
sol i papar

Priprema / 30 min

Pileće meso izrežite na rezance debljine oko 1 cm te začinite solju i paprom. Zatim piletinu uvaljajte u brašno.
U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu dobro popržite meso sa svih strana. Dodajte sve začine i promiješajte.
U tako pripremljeno meso dodajte vodu i kukuruz.
Na kraju u jelo dodajte vrhnje i uz miješanje ostavite da se kuha oko 5 minuta.
...

79 1
This is our braid of honor! #chicken #meat #cekin #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pletenice od pilećeg filea
Sastojci (4osobe): 4 pileća filea Cekin 
350 g mrkve
100 g "baby" blitve
100 g kiselog vrhnja 'z bregov
30 g svježeg peršina
30 g svježeg vlasca
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema / 40 min.

Pileći file prerežite uzdužno na pola, a zatim svaku polovicu uzdužno na trake. Začinite pa isprepletite trake da dobijete pletenicu. Mrkvu ogulite pa uz pomoć mesoreznice narežite na tanke šnite, posolite i pomiješajte s blitvom. Pletenice od pilećeg filea popecite na zagrijanom ulju te zatim kratko zagrijte mrkvu i blitvu (da ne uvene). Kiselo vrhnje pomiješajte s vlascem i peršinom, usitnite štapnim mikserom i servirajte uz pletenice od piletine s podlogom od mrkve i blitve.

This is our braid of honor! #chicken #meat #cekin #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pletenice od pilećeg filea
Sastojci (4osobe): 4 pileća filea Cekin
350 g mrkve
100 g "baby" blitve
100 g kiselog vrhnja 'z bregov
30 g svježeg peršina
30 g svježeg vlasca
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema / 40 min.

Pileći file prerežite uzdužno na pola, a zatim svaku polovicu uzdužno na trake. Začinite pa isprepletite trake da dobijete pletenicu. Mrkvu ogulite pa uz pomoć mesoreznice narežite na tanke šnite, posolite i pomiješajte s blitvom. Pletenice od pilećeg filea popecite na zagrijanom ulju te zatim kratko zagrijte mrkvu i blitvu (da ne uvene). Kiselo vrhnje pomiješajte s vlascem i peršinom, usitnite štapnim mikserom i servirajte uz pletenice od piletine s podlogom od mrkve i blitve.
...

95 0
Salty, Spicy, Sweet and Sticky Chinese Chicken. Delicious to the very last bite 👌 #ručak #lunch #chinese #stickychicken #cekin #vindija #dobartek #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree 
Kineska sticky piletina s prženim rižinim rezancima
( za 4 osobe )
2 kom Cekin pilećih prsa
3 žlice maslinovog ulja
4 žlice sweet chili umaka
1 žlica meda od kestena 
1 svježa rajčica ( veća ) 
1 žlica soja umaka
1 žlica soka od limuna
1 žličica ribanog svježeg đumbira
sol, češnjak u prahu
200 g rižinih rezanaca

Priprema:
Pileća prsa zajedno s kožom i kostima režite poprečno po širini na prst debele šnite pa marinirajte sokom limuna, ribanim đumbirom, češnjakom u prahu, soli i soja umakom. Najbolje preko noći. Zatim ih sa obje strane naglo popecite na vrućem maslinovom ulju. Prebacite u vatrostalnu posudu i premažite sa svih strana smjesom od meda, chilli umaka i sitno sjeckane rajčice kojoj ste prethodno uklonili sjemenke i pokožicu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 C oko 10 min. Tijekom pečenja piletinu možete  još koji put premazati smjesom, tako da je svu potrošite. Servirajte posuto sa svježim sjeckanim korijanderom uz kuhane ili u dubokoj masnoći pržene rižine rezance.

Salty, Spicy, Sweet and Sticky Chinese Chicken. Delicious to the very last bite 👌 #ručak #lunch #chinese #stickychicken #cekin #vindija #dobartek #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Kineska sticky piletina s prženim rižinim rezancima
( za 4 osobe )
2 kom Cekin pilećih prsa
3 žlice maslinovog ulja
4 žlice sweet chili umaka
1 žlica meda od kestena
1 svježa rajčica ( veća )
1 žlica soja umaka
1 žlica soka od limuna
1 žličica ribanog svježeg đumbira
sol, češnjak u prahu
200 g rižinih rezanaca

Priprema:
Pileća prsa zajedno s kožom i kostima režite poprečno po širini na prst debele šnite pa marinirajte sokom limuna, ribanim đumbirom, češnjakom u prahu, soli i soja umakom. Najbolje preko noći. Zatim ih sa obje strane naglo popecite na vrućem maslinovom ulju. Prebacite u vatrostalnu posudu i premažite sa svih strana smjesom od meda, chilli umaka i sitno sjeckane rajčice kojoj ste prethodno uklonili sjemenke i pokožicu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 C oko 10 min. Tijekom pečenja piletinu možete još koji put premazati smjesom, tako da je svu potrošite. Servirajte posuto sa svježim sjeckanim korijanderom uz kuhane ili u dubokoj masnoći pržene rižine rezance.
...

96 0
Chicken Shawarma Recipe👌
#cekin #piletina #vilikis #spicychicken #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pileći file ala shawarma

Sastojci za 4 osobe:
4 veća pileće filea Cekin
20 g mješavine začina 7 spices
kajenski papar
svježi korijander
sol
maslinovo ulje
300 g grčkog jogurta Vilikis
1 limun
1 režanj češnjaka

Priprema:
Pileći file marinirajte sa 7 spices, kajenskim paprom, soli i maslinovim uljem. Marinirani pileći file pecite u zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 40 minuta. Grčki jogurt pomiješajte sa sokom limuna, usitnjenim češnjakom i soli. Pečeni pileći file narežite na ploške, dodajte usitnjeni korijander i poslužite sa grčkim jogurtom. Tako pripremljeni pileći file možete i poslužiti u lepinjama sa svježom rajčicom, lukom i svježim krastavcima.

Chicken Shawarma Recipe👌
#cekin #piletina #vilikis #spicychicken #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Pileći file ala shawarma

Sastojci za 4 osobe:
4 veća pileće filea Cekin
20 g mješavine začina 7 spices
kajenski papar
svježi korijander
sol
maslinovo ulje
300 g grčkog jogurta Vilikis
1 limun
1 režanj češnjaka

Priprema:
Pileći file marinirajte sa 7 spices, kajenskim paprom, soli i maslinovim uljem. Marinirani pileći file pecite u zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 40 minuta. Grčki jogurt pomiješajte sa sokom limuna, usitnjenim češnjakom i soli. Pečeni pileći file narežite na ploške, dodajte usitnjeni korijander i poslužite sa grčkim jogurtom. Tako pripremljeni pileći file možete i poslužiti u lepinjama sa svježom rajčicom, lukom i svježim krastavcima.
...

110 1
Crunchy Asian Chicken with Whole Grain Breading👌 #cekin #gmofree
#wholegrainbreading #asianfood #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Hrskava azijska piletina u „whole grain“ panadi 
Sastojci: (za 4 osobe)
4 kom Cekin pilećeg filea od prsiju 
Za marinadu:
4 žlice soja umaka
sol (pažljivo jer je soja umak slan) 
kajenski papar
prstohvat kurkume
češnjak u prahu
1 žličica sjeckanog svježeg đumbira
2 žlice kečapa 
Za panadu:
3 žlice oštrog brašna
2 jaja
100 g punozrnatih pahuljica 
20 g sjeckanih pistacija
20 g sezama
20 g lana 
Priprema:
Narežite filete pilećih prsiju na komade željene veličine. Pomiješajte sa svim sastojcima za marinadu pa pustite da odstoji nekoliko sati, najbolje preko noći. Uvaljajte piletinu u brašno, jaja i na kraju u mješavinu sjemenki i pahuljica. Pržite u vrelom, dubokom ulju. Izvadite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću i poslužite po želji preliveno sweet chilli umakom.

Crunchy Asian Chicken with Whole Grain Breading👌 #cekin #gmofree
#wholegrainbreading #asianfood #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Hrskava azijska piletina u „whole grain“ panadi
Sastojci: (za 4 osobe)
4 kom Cekin pilećeg filea od prsiju
Za marinadu:
4 žlice soja umaka
sol (pažljivo jer je soja umak slan)
kajenski papar
prstohvat kurkume
češnjak u prahu
1 žličica sjeckanog svježeg đumbira
2 žlice kečapa
Za panadu:
3 žlice oštrog brašna
2 jaja
100 g punozrnatih pahuljica
20 g sjeckanih pistacija
20 g sezama
20 g lana
Priprema:
Narežite filete pilećih prsiju na komade željene veličine. Pomiješajte sa svim sastojcima za marinadu pa pustite da odstoji nekoliko sati, najbolje preko noći. Uvaljajte piletinu u brašno, jaja i na kraju u mješavinu sjemenki i pahuljica. Pržite u vrelom, dubokom ulju. Izvadite na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću i poslužite po želji preliveno sweet chilli umakom.
...

67 0
Chicken breasts with garlic, red pepper and thyme #dinner🍴 #chicken #cekin #gmofree #healthychoices #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Chicken breasts with garlic, red pepper and thyme #dinner🍴 #chicken #cekin #gmofree #healthychoices #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree ...

123 1
Chicken and pesto Tortellini skewers 😀#tortellini #skewers #cekin #gmofree #ideas💡 #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Tortelini ražnjići  s piletinom, pestom i sušenom rajčicom
Sastojci:
Za zelenu paštu:​
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g smrznutog špinata
Za običnu paštu:
200 g oštrog brašna
2 jaja
Za filu:
200 g Cekin filea od pilećih prsiju
60 g vrhnja za kuhanje z bregov
50 g maslaca ( otopljenog)
Sol, papar, češnjak u prahu
1 žlica sjeckanog svježeg peršina
Malo sjeckanog ružmarina
Za posip:
Sušena rajčica
Pesto od bosiljka 
Priprema:
Od zadanih sastojaka umijesite tijesta. Svako posebno. Tijesta ne smiju  biti ni pretvrda ni premeka. Omotajte ih prozirnom folijom i pustite da odmaraju u hladnjaku oko pola sata.
Za to vrijeme napravite filu. Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte u finu smjesu.
Tijesto razvaljajte mašinom za tjesteninu i pravite raviole, koje odmah nabadajte na ražnjiće. Gotove ražnjiće kuhajte u puno slane vode oko 10 minuta. Izvadite u drugu posudu i pospite sjeckanom sušenom rajčicom i pestom od bosiljka pa nježno protresite kako bi se sve proželo. Poslužite uz svježu lisnatu salatu. Po želji preko ražnjića možete fino naribati malo Ovidura, Caprodura ili Orodura.

Chicken and pesto Tortellini skewers 😀#tortellini #skewers #cekin #gmofree #ideas💡 #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Tortelini ražnjići s piletinom, pestom i sušenom rajčicom
Sastojci:
Za zelenu paštu:​
200 g oštrog brašna
1 jaje
50 g smrznutog špinata
Za običnu paštu:
200 g oštrog brašna
2 jaja
Za filu:
200 g Cekin filea od pilećih prsiju
60 g vrhnja za kuhanje z bregov
50 g maslaca ( otopljenog)
Sol, papar, češnjak u prahu
1 žlica sjeckanog svježeg peršina
Malo sjeckanog ružmarina
Za posip:
Sušena rajčica
Pesto od bosiljka
Priprema:
Od zadanih sastojaka umijesite tijesta. Svako posebno. Tijesta ne smiju biti ni pretvrda ni premeka. Omotajte ih prozirnom folijom i pustite da odmaraju u hladnjaku oko pola sata.
Za to vrijeme napravite filu. Sve sastojke stavite u blender i izmiksajte u finu smjesu.
Tijesto razvaljajte mašinom za tjesteninu i pravite raviole, koje odmah nabadajte na ražnjiće. Gotove ražnjiće kuhajte u puno slane vode oko 10 minuta. Izvadite u drugu posudu i pospite sjeckanom sušenom rajčicom i pestom od bosiljka pa nježno protresite kako bi se sve proželo. Poslužite uz svježu lisnatu salatu. Po želji preko ražnjića možete fino naribati malo Ovidura, Caprodura ili Orodura.
...

83 0
Colourful duo, turkey tomato and cheese gratin & grilled lime chicken 💜👌💚 #gmofree #cekin #vindon #sogoodforyou #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree 
Šareni duo
Sastojci za 4 osobe:
2 pureće kotleta Vindon
2 veće rajčice
80 g mladog sira od kravljeg mlijeka Vindija
svježi listići majčine dušice
sol, bijeli papar, češnjak u granulama
2 pileće filea od prsiju Cekin
sol
maslinovo ulje
sok jedne limete
160 g zelenih širokih rezanaca
100 g butterino namaza začinsko bilje
2 mrkve
pola glavice celera
sol, čili u prahu
ulje za prženje 
Priprema:
Pureći kotlet odvojite od kosti, začinite. Rajčice kratko potopite u kipuću vode, ogulite kožu, izvadite sjemenke, narežite na prutiće pa dodajte sol, papar, češnjak i listiće majčine dušice. Pureći kotlet pecite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane oko 2 minute. Kotlete zatim stavite na lim za pečenje, pa njima rasporedite rajčice, pa kravlji sir narezan na ploške. Zapecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 5 minuta. Pileći file prerežite na pola pa marinirajte sa emulzijom od maslinovog ulja, soka limete i soli. File pecite u tavi na zagrijanom ulju. Zelene rezance kuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite pa pomiješajte sa Butterinom. Mrkvu i celer očistite, pomoću mesoreznice narežite na što tanje listiće, pa pržite u ulju dok ne postanu hrskavi. Hrskave listiće vadite na kuhinjski ubrus, osolite i posipajte čilijem u prahu.

Colourful duo, turkey tomato and cheese gratin & grilled lime chicken 💜👌💚 #gmofree #cekin #vindon #sogoodforyou #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Šareni duo
Sastojci za 4 osobe:
2 pureće kotleta Vindon
2 veće rajčice
80 g mladog sira od kravljeg mlijeka Vindija
svježi listići majčine dušice
sol, bijeli papar, češnjak u granulama
2 pileće filea od prsiju Cekin
sol
maslinovo ulje
sok jedne limete
160 g zelenih širokih rezanaca
100 g butterino namaza začinsko bilje
2 mrkve
pola glavice celera
sol, čili u prahu
ulje za prženje
Priprema:
Pureći kotlet odvojite od kosti, začinite. Rajčice kratko potopite u kipuću vode, ogulite kožu, izvadite sjemenke, narežite na prutiće pa dodajte sol, papar, češnjak i listiće majčine dušice. Pureći kotlet pecite u tavi na zagrijanom ulju sa svake strane oko 2 minute. Kotlete zatim stavite na lim za pečenje, pa njima rasporedite rajčice, pa kravlji sir narezan na ploške. Zapecite u zagrijanoj pećnici na 220 °C oko 5 minuta. Pileći file prerežite na pola pa marinirajte sa emulzijom od maslinovog ulja, soka limete i soli. File pecite u tavi na zagrijanom ulju. Zelene rezance kuhajte u osoljenoj vodi, ocijedite pa pomiješajte sa Butterinom. Mrkvu i celer očistite, pomoću mesoreznice narežite na što tanje listiće, pa pržite u ulju dok ne postanu hrskavi. Hrskave listiće vadite na kuhinjski ubrus, osolite i posipajte čilijem u prahu.
...

93 0
Grilled chicken, veggies & pineapple skewers😍 #cekin #gmofree #pileciraznjici
#vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree 
Sastojci (za 4 osobe): 400 g pilećeg filea od prsiju Cekin
200 g kockica ananasa
1 manji crveni luk
malo svježe paprike
sol, papar, češnjak u prahu
malo korijandera u prahu
1 žlica meda 
1 žlica ulja 
Priprema:
Piletinu narežite na kockice te ju posolite i začinite s malo papra, češnjaka i korijandera.
Pomiješajte s medom i uljem i ostavite da odstoji na hladnom najmanje sat vremena.
Nabodite na ražnjiće naizmjence piletinu, ananas i povrće narezano na kocke ili prutiće.
Pecite na roštilju ili u grill tavi nekoliko minuta sa svake strane.
Poslužite vruće uz vaš omiljeni prilog i salatu.

Grilled chicken, veggies & pineapple skewers😍 #cekin #gmofree #pileciraznjici
#vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree
Sastojci (za 4 osobe): 400 g pilećeg filea od prsiju Cekin
200 g kockica ananasa
1 manji crveni luk
malo svježe paprike
sol, papar, češnjak u prahu
malo korijandera u prahu
1 žlica meda
1 žlica ulja
Priprema:
Piletinu narežite na kockice te ju posolite i začinite s malo papra, češnjaka i korijandera.
Pomiješajte s medom i uljem i ostavite da odstoji na hladnom najmanje sat vremena.
Nabodite na ražnjiće naizmjence piletinu, ananas i povrće narezano na kocke ili prutiće.
Pecite na roštilju ili u grill tavi nekoliko minuta sa svake strane.
Poslužite vruće uz vaš omiljeni prilog i salatu.
...

98 1
Tandoori Chicken Drumsticks😍 #cekin #gmofree #tandoorichicken #zbregotoviumak #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Tandoori pileći bataci
Sastojci (za 4 osobe): 8 pilećih bataka Cekin
2 dl vrhnja s okusom Indija Tandoori 'z bregov
1 čajna žličica praha kurkume
1 čajna žličica praha crvene paprike
1 čajna žličica chilli praha (po želji manje)
malo soli
malo ulja za pečenje 
Priprema:
Batke lagano osolite utrljavajući sol u njih. Zatim ih pospite mješavinom kurkume, crvene paprike i čili praha. Stavite u staklenu zdjelu i prelijte vrhnjem okusa Indija tandoori. Dobro sve promiješajte i ostavite 24 sata pokriveno u hladnjaku da se marinira.
Batke izvadite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na temperaturi od 190 °C. Pecite ih oko 45 minuta ili do željene boje. Poslužite s lepinjama i jogurtom 'z bregov.

Tandoori Chicken Drumsticks😍 #cekin #gmofree #tandoorichicken #zbregotoviumak #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Tandoori pileći bataci
Sastojci (za 4 osobe): 8 pilećih bataka Cekin
2 dl vrhnja s okusom Indija Tandoori 'z bregov
1 čajna žličica praha kurkume
1 čajna žličica praha crvene paprike
1 čajna žličica chilli praha (po želji manje)
malo soli
malo ulja za pečenje
Priprema:
Batke lagano osolite utrljavajući sol u njih. Zatim ih pospite mješavinom kurkume, crvene paprike i čili praha. Stavite u staklenu zdjelu i prelijte vrhnjem okusa Indija tandoori. Dobro sve promiješajte i ostavite 24 sata pokriveno u hladnjaku da se marinira.
Batke izvadite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu na temperaturi od 190 °C. Pecite ih oko 45 minuta ili do željene boje. Poslužite s lepinjama i jogurtom 'z bregov.
...

89 0
Mi smo totalno drukčiji od drugih! 🎶👌🍽 #cekin # gmofree #mismototalnodrukčijioddrugih #kvalitetavindija #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Mi smo totalno drukčiji od drugih! 🎶👌🍽 #cekin # gmofree #mismototalnodrukčijioddrugih #kvalitetavindija #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree ...

77 2
Tender and creamy chicken curry salad 👌👌 #cekinpiletina #cekin #gmofree #kiselovrhnjezbregov #kiselovrhnje #bovidur #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Salata od piletine i curry-ja na korici od Bovidur sira 
Sastojci za 4 osobe:
450 g pilećeg filea Cekin
1 čajna žličica curry-ja
150 g kiselog vrhnja 'z bregov
40 g majoneze
1 limun
70 g Bovidur sira, tvrdog kravljeg sira
Cherry rajčice
Sol, papar 
Priprema:
Pileći file kuhajte u osoljenoj vodi oko 20 minuta, pustite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhao. Bovidur naribajte, rasporedite ga po papiru za pečenje i kratko zagrijte u mikrovalnoj pećnici da dobijete koricu poput čipke. Pileći file narežite na tanke ploške, pa dodajte curry, kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok i sol, promiješajte. Servirajte na korici od Bovidura i ukrasite prženom cherry rajčicom.

Tender and creamy chicken curry salad 👌👌 #cekinpiletina #cekin #gmofree #kiselovrhnjezbregov #kiselovrhnje #bovidur #vindija #CekinOstaniDoma #CekinGMOfree

Salata od piletine i curry-ja na korici od Bovidur sira
Sastojci za 4 osobe:
450 g pilećeg filea Cekin
1 čajna žličica curry-ja
150 g kiselog vrhnja 'z bregov
40 g majoneze
1 limun
70 g Bovidur sira, tvrdog kravljeg sira
Cherry rajčice
Sol, papar
Priprema:
Pileći file kuhajte u osoljenoj vodi oko 20 minuta, pustite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhao. Bovidur naribajte, rasporedite ga po papiru za pečenje i kratko zagrijte u mikrovalnoj pećnici da dobijete koricu poput čipke. Pileći file narežite na tanke ploške, pa dodajte curry, kiselo vrhnje, majonezu, limunov sok i sol, promiješajte. Servirajte na korici od Bovidura i ukrasite prženom cherry rajčicom.
...

60 0

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Go to Top