Prije više od dvije godine, proizvodima varaždinske tvrtke Koka d.d. dodijeljen je znak MESO HRVATSKIH FARMI kojim se potrošače informira o domaćem podrijetlu, a označava meso proizvedeno od peradi koja je izvaljena, utovljena i zaklana u Republici Hrvatskoj.

Osim što znak MESO HRVATSKIH FARMI potrošačima jamči da je riječ o proizvodu hrvatskog podrijetla, on je i jamstvo da se u proizvodnji strogo primjenjuju načela sljedivosti, sigurnosti i kontinuiteta u unaprjeđivanju proizvodnje. Kupnjom proizvoda s oznakom MESO HRVATSKIH FARMI potrošači podržavaju domaću prehrambenu industriju i čuvaju domaća radna mjesta.

Oznaka je dodijeljena za tri skupine Cekin proizvoda: cijele piliće Grill, Roster, Varaždinski pohanci, Kalibro i Grilko, pileći rasjek te marinirane proizvode koje predvode Gavelino, Filetino te ražnjići Kids.

Kako bi se dodatno naglasilo da je riječ o kontroliranom podrijetlu i proizvodnji, na ambalaži Cekin svježih pilećih proizvoda nalazi se oznaka “5 HR” čime se potvrđuje da je perad, počevši od samih roditeljskih jata, izležena i uzgojena u Hrvatskoj, da hrana kojom se hrani potječe iz Hrvatske te da je  zaklana i prerađena u Hrvatskoj.

Piletina Cekin svojim okusom već godinama osvaja domaće i strane potrošače, a ova potvrda  još je jedan dokaz da Koka osluškuje potrebe i želje svojih potrošača koji traže kvalitetnu, zdravstveno ispravnu i domaću hranu.

Znak MESO HRVATSKIH FARMI  dodijeljen je i asortimanu purećeg mesa Vindon koje je također službeno, po istom principu kao i piletina Cekin,  certificirano kao GMO free meso.